HTML

Vásárlási tippek

Sokszor esünk be az első boltba, hogy gyorsan megvegyük amire szükségünk van. A sorok között, a pénztárig vezető úton pedig olyan dolgok kerülnek a kosarunkba, amire nincs szükségünk. Sajnos ebben a gazdasági helyzetben pedig nem mindegy, hónap végén mennyi marad a pénztárcánkban (ha marad..). Ebben a blogban okos, és tudatos vásárlási tippeket szeretnék megosztani vásárló társaimmal.

Friss topikok

Archívum

2011.08.18. 15:53 Egy vásárló

Hogyan lesz valami igazán olcsó?

Napjainkban lépten nyomon akciókkal, mega-kedvezményekkel, extra árakkal bombáznak minket óriásplakátokon, TV reklámokban, interneten. Úgy tűnhet, minden olyan olcsó, hogy hülye vagyok, ha nem veszem meg. Ám egy kis utána járással (vagy még azzal sem, de ezt később) kiderül, hogy akár csak a nagyobb költekezéseknél tízezreket spórolhatunk meg. Ez pedig ugye a svájci Frank megbolondulásának vérengző napjaiban végképp nem mindegy!

Konkrét példát mondok. Hosszas keresgélés után kiválasztottam egy Sony HDR-CX130 típusú kamerát, amire már régóta fáj a fogam. Multikba, elektroakármi bolthálózatokba már eleve be sem megyek, mert tudom, hogy a webáruházak alacsonyabb fenntartási költséggel, sokkal kisebb árréssel, sokszor trükkös beszerzési forrásokkal a legolcsóbbak.

Legelső gondolatom árgép, árukereső. Akkor a legjobb ár az árgépen 99.900, az árukeresőn 106.800 volt! Te jó ég, gondoltam, már két árkereső oldal között is ekkora különbség van? Mi van, ha csak az árukeresőn nézem meg, és boldogan megveszem 106.800-ért? Persze mondanom se kell, hogy van olyan webáruház, ahol 139.000 volt. Azt is el tudom képzelni, hogy egy MédiaMart-ban ugyanez 149.900. (Bár ott tényleg nem jártam).

Mindezek örömére, felkutattam 8 másik árkereső oldalt (olcsó,olcsóbbat,shopmánia,kirakat,árkutató,shophunter,origo..stb.). Hát mit mondjak, volt szórás itt is rendesen. Az olcsóbbat-on találtam 98.900-ért végül a legjobbat.

Ám ekkor a Facebook-on (ki gondolta volna?) egy ismerősöm megosztásában ott figyelt ez a kamera. Megyek az oldalra (ez valami új), látom itt lehet alkudozni a kereskedőkkel! Pont erre a kamerára 126 vásárló várt jobb ajánlatot, ami már akkor 97.900 volt. Na mondom ezt már csak ki várom, 1 nap volt még hátra.

Másnap jön az email: Lealkudtuk! Oké, go az oldal, kamera a legjobb ajánlatok között, megyek a boltba. 94.500!!! Megrendeltem, mert csak 3 napig szólt az ajánlat. Azóta meg is kaptam, minden rendben. Király a gép! :)

Persze ma már, ugyanez a bolt fent van az árukeresőn is ezzel az árral, és egy konkurrense az árgépen 94.990-nel. De azelőtt még ezek sehol se voltak. Ezt mi alkudtuk le! Az a 126 vásárló.

Levontam a tanulságot, fölösleges két órán keresztül árkereső oldalakat, és webáruházakat böngésznem,ha ilyen is van. Gondolom ezt ők is megteszik helyettem, sőt le is ellenőrzik, hogy valós ajánlatról van-e szó (láttam én már árgépen Ipodot 3.900-ért, ami egy kínai mp3 lejátszóra irányított át), és még a mennyiséggel alkudnak is helyettem. Mondjuk engem egyedül biztos kiröhögnének, ha ezt tenném.

Szóval most elégedett vagyok. Pedig ez nálam ritka.. :)

 

10 komment

Címkék: vásárlás pénz akció spórolás olcsó vevő eladó webáruház megtakarítás kereskedő